Balaton
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Hírek
Ajánló
Sok vagyok
Bíró Lajos
Pofátlan ínyencségek, botrányos finomságok - 153 recept a Bock Bisztró séfjétől.
Hírek
2017. Január 19.
Fergeteges Farsang
2017. február 18-án, szombaton fergeteges Farsangi bállal kíséreljük meg elűzni a telet. Zenél a szilveszteri mulatságok nagy kedvence, a Music Box Party Zenekar! Tovább
2016. December 16. II. Vince Napi Borparádé
2016. December 6. SZILVESZTER 2016
2016. December 1. Karácsonyi túlélőcsomag

Borvacsora a Kreinbacher Pincészettel

Dátum: 2015. február 7. szombat
Februári borvacsoránkon bemutatkozik a somlói Kreinbacher Pincészet, aki a 2014-es évben pezsgőivel újabb fejezetet nyitott a hegy történetében.

A Birtokot Kreinbacher József alapította 2002-ben. A Somló egyik nagybirtoka, amely 40 hektáron gazdálkodik, és egészen különleges dűlőportfólióval rendelkezik. Somló jellegzetesen ásványos karakterű, lassan fejlődő és koncentrált borai épp ezt az örökséget képviselik, híresek hosszú eltarthatóságukról.

A Kreinbacher Birtok területei kiváló fekvésű, a bazaltorgonák alatti dűlők. A fő szőlőfajták a juhfark, a furmint, az olaszrizling és a hárslevelű. A borvidéken egyedülállóan egy vörös fajtával, a syrah-val is foglalkoznak. 2014-ben a Kreinbacher Birtok pezsgőivel is bemutatkozott, újabb fejezetet nyitva a hegy történetében.

Február 7-én egész estés borvacsorára hívjuk Önt, Partnerét és Barátait 200 éves pincénkbe, ahol a Kreinbacher Pincészet borai mellé, Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje komponált fogásokat. A hangulatról és a lágy jazz dallamokról a Babos&Piller jazz duó gondoskodik.

Borvacsora menü:

Köszöntő ital: Kreinbacher Brut Classic pezsgő

Előétel: Harcsatatárral töltött káposzta
Borajánlat: Kreinbacher Furmint 2012

Leves: Hentesleves
Borajánlat: Kreinbacher Juhfark 2012

Főétel: Bélszín boursin krémmel töltött paprikával
Borajánlat: Kreinbacher Öreg Tőkék 2011

Desszert: Gesztenyés-meggyes rétes alma mousse-szal
Borajánlat: Kreinbacher Hárslevelű selection 2011

A programon való részvétel ára, mely tartalmazza a 4 fogásos borsoros Bock vacsorát és tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatást a Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómia kiállítótérben: 8.900,- Ft /fő

Bővebb információ és asztalfoglalás:

Bock Bisztró Balaton
+36 83 348 004
info@bockbisztrobalaton.hu

www.bockbisztrobalaton.hu vagy www.helikontaverna.hu